The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σαλάτες

Σαλάτα με αγκινάρες,ρόκα, ντοματίνια με άρωμα δυόσμου-Mint scented rocket salad with artichokes and cherry tomatoes

Αγαπημένοι μου φίλοι, γεια σας! Χρόνια πολλά και ευλογημένα! Ελπίζω να περάσατε όμορφα τούτες τις άγιες μέρες. Φαντάζομαι πως όλοι θα ξεφύγατε από το διατροφικό σας πρόγραμμα και θα παρεκτραπήκατε με τόσους πειρασμούς γύρω σας. Εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση! Αρνάκι και μαγειρίτσες μπορεί να μην έφαγα, αλλά όταν έχεις τη Μανουσίνα αδερφή δύσκολα μπορείς να αντισταθείς σε τσουρεκάκια γεμιστά με νουτέλα, καταπληκτικά βουτυρένια κουλουράκια, σιμιγδαλένιους χαλβάδες και άλλες λαχταριστές γλυκιές δημιουργίες! Αδερφούλα, σου αφιερώνω το κιλό που πήρα! Χαλάλι σου!
Γι’ αυτό ας το ξαναρίξουμε στις σαλατίτσες μας να έρθουμε στα ίσια μας!
Υλικά:
ΡόκαP1010331
Καρδιές αγκινάρας, βρασμένες
Ντοματίνια, κομμένα στα 2
1/2 Κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί  πιπεριά
1 κ.σ. Κουκουνάρι
2 κ.σ. Δυόσμος
1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Μπαλσάμικο
Αλάτι

 

Εκτέλεση:
Τοποθετώ όλα τα λαχανικά σε μια πιατέλα και αλατίζω. Χτυπώ το λάδι με το μπαλσάμικο και περιχύνω τη σαλάτα. Πασπαλίζω με το κουκουνάρι και τον δυόσμο. Ανακατεύω καλά και απολαμβάνω!

Σαλάτα με αγκινάρες,ρόκα, ντοματίνια με άρωμα δυόσμου

Hello, my dear friends! Last Sunday we celebrated(orthodox) Easter in Greece. That means that all Greeks have eaten a lot these past few days. We have this strange and cruel tradition to roast a whole lamb on the spit and make kokoretsi (lamb offal covered by intestines), something that is completely appallling for a vegetarian like me! Anyway today I am posting something light and ideal for all of those who have overdone it with all these… healthy dishes!

Ingredients:

Rocket leavesΣαλάτα με αγκινάρες,ρόκα, ντοματίνια με άρωμα δυόσμου
Artichoke hearts, cooked
Cherry tomatoes, halved
1/2 red, green, orange pepper, sliced
1 Tbsp pine nuts
1 garlic clove, finely chopped
1 Tbsp mint, finely chopped
2 Tbsp olive oil
1 Tbsp Balsamic vinegar
Salt

Directions:
On a salad dish place all veggies. Season with salt. Mix olive oil with balsamic vinegar and pour it over the salad. Sprinkle with pine nuts and mint. Mix well to combine. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 120 times, 1 visits today)

5 Comment

  1. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά και στις δυο σας!!
    Κι εγώ πήρα μάλλον ένα κιλό και χρειάζομαι προσαρμογή τώρα. Μια σαλάτα αγαπημένη ότι πρέπει.

  2. Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!
    Η σαλάτα σου είναι πολύ εποχιακή και νόστιμη.
    Μου αρέσουν οι αγγινάρες ωμές ή ψημένες πάρα πολύ!
    Σε μια σαλάτα πιστεύω ότι ταιριάζουν έτσι όπως τις έχεις “παντρέψει” με τα υπόλοιπα υλικά!!

    Καλό βράδυ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *