The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά Σαλάτες

Πατατοσαλάτα με αβοκάντο- Avocado potato salad

DSCN8411


Πριν από λίγο καιρό είχε φτιάξει η αδερφούλα μου αυτή τη σαλάτα και ξετρελάθηκα με το αβοκάντο. Τι νόστιμη και μεστή που είναι η γεύση του. Έτσι, τις προάλλες που ήθελα να κάνω πατατοσαλάτα αποφάσισα να κάνω δυο εκδοχές: μία κλασική με λάδι και ξύδι για τον καλό μου και μια πιο πρωτότυπη για μένα με αβοκάντο. Έλα όμως που μόλις δοκίμασε τη δικιά μου του άρεσε τόσο που μου παρήγγειλε την ίδια. Σας τη συνιστούμε λοιπόν και οι δυο ανεπιφύλακτα!
Άντε και καλό μας μήνα! Σε λίγα λεπτά μπαίνει το καλοκαιράκι! Να είστε καλά!


Υλικά:
7 πατάτες
Πατατοσαλάτα με αβοκάντο1 αβοκάντο
2 ντομάτες
μισό κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
5-6 φύλλα δυόσμου
1,5 κσ μουστάρδα
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
2κσ ελαιόλαδο
αλάτι
1κγ σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:

Καθαρίζω και βράζω τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζω το μισό αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια χωρίς τα υγρά τους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατέψτε τα και αφήστε το στην άκρη. Στο μπλέντερ χτυπάω το υπόλοιπο αβοκάντο, το σκόρδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το σιρόπι αγαύης, 1 κσ ελαιόλαδο και αλάτι. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω τις πατάτες (κομμένες) με την σως που έχουμε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω προσεκτικά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά αλλά να μην γίνουν οι πατάτες πουρές.

Πατατοσαλάτα με αβοκάντο

I discovered avocado very recently when my sister Lenia made  this wonderful salad. I was thrilled by its great and rich taste. So I decided to use it in a potato salad. The result was amazing. Both my husband and I really enjoyed it.
Summer is only a few minutes away. So let’s welcome it in this delicious and refreshing way! Take care, dear friends!


Ingredients:

Πατατοσαλάτα με αβοκάντο
7 potatoes, cooked
1 ripe avocado
2 tomatoes, diced
1/2 onion, finely chopped
1 big garlic clove
5-6 mint leaves, finely chopped
1 1/2 Tbsp mustard
juice of 1 big lemon
2 Tbsp olive oil
1 tsp agave syrup
salt

Directions:
Cut half of the avocado in small pieces and combine them with tomato, onion, mint leaves and 1 Tbsp olive oil. Set aside. In a food processor blend the rest of the avocado, garlic, lemon, mustard, agave syrup, 1Tbsp olive oil and salt. In a deep bowl combine potatoes with the sauce and the rest of the ingredients. Be careful not to mash the potatoes! Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.359 times, 1 visits today)

12 Comment

  1. Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ ωραία σαλάτα! Πριν ένα χρόνο δοκίμασα αβοκάντο, δεν είχε τύχει, και μου άρεσε πολύ! Οπότε πάει σίγουρα για δοκιμή! Φιλιά!

  2. Οντως φανταστικη η πατατοσαλατα με το αβοκαντο!! Την εφτιαξα κοριτσακια καλα!! Ησουν περιεργη Λενια μου τι θα εφτιαχνα με τα αβοκαντο..ε το ενα ‘επενδυθηκε’ τελεια στην πατατοσαλατα αυτη! Πολυ χορταστικη, ευκολη, αρωματικη κ ναι τελικα το αβοκαντο μου αρεσει κ αυτο πολυ!! Η σαλατα ο,τι πρεπει κ για τραπεζι με φιλους! Πολλα μπραβο σας κ συγχαρητηρια κοριτσακια!! Σημερα αγορασα πορτομπελος κ σπαραγγια!!! χαχαχαχα Εμ μ’ εχετε ξελιγωσει με ολα τις υπεροχες συνταγες σας!! Δεν φταιω!!! χαχαχαχα
    Σας φιλω πολυ πολυ!!

    1. Νομίζω ότι πρέπει να πάρεις τον τίτλο της πιο πιστής μας αναγνώστριας, γλυκό Ευάκι! Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε η σαλατίτσα!
      Καλή επιτυχία στον αγώνα σου! Κοίτα να τον απολαύσεις!!!
      Φιλάκια πολλά κ θετική σκέψη για αύριο σου στέλνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *