The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Καγιανά !!!

P9191078

Είναι ο καγιανάς, τα καγιανά, ντοματομελέτα, στραπατσάδα; όπως και είναι όπως και να τα λέει κανείς, εγώ αυτό το φαγητάκι το αγαπάω πολύ. Μυρίζει καλοκαίρι!!! Μπορώ να φάει ένα τηγάνι καγιανά….. Η μαμά μου μαζί με τον καγιανά μας φτιάχνει χοντρομπίγουλι (μια σούπα με ντομάτα και χοντρό φιδέ), και 40 βαθμούς θερμοκρασία να έχει εγώ την τρώω την σουπίτσα μου!!!!
Είναι πολύ εύκολο φαγητάκι, πάμε λοιπόν:
Για ένα μεγάλο τηγάνι :
Υλικά
2-2,5 κιλά ντομάτες ώριμες
12 αυγά
3 σκελίδες σκόρδο
λίγο γάλα εβαπορέ
λίγο βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι, ζάχαρη
προαιρετικά : φέτα

Εκτέλεση 
Ψιλοκόβω το σκόρδο, το τσιγαρίζω και μετά ρίχνω στο τηγάνι και την ντομάτα στυμμένη, προσθέτω ψιλοκομμένο βασιλικό, μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και τα αφήνω να βράσουν. Χτυπάω τα αυγά, βάζω λίγο γάλα εβαπορέ και αλατοπιπερώνω. Όταν η ντομάτα πιεί το νερό της, προσθέτω τα χτυπημενα αυγά και χαμηλώνω την φωτιά. Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να γίνουν ένα!!!

To φαγητάκι αυτό τρώγεται και ως κυρίως αλλά και ως μεζεδάκι-ορεκτικό.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 339 times, 1 visits today)

10 Comment

  1. Πριν μισή ώρα έκανα ..στραπατσάδα ..εγώ έτσι τη ξέρω και φάγαμε με την Αχτίδα μου..ήπιαμε και μπυρίτσα απο το ίδιο ποτήρι πάντα, εκείνη πίνει τον αφρό κι εγώ το ..υπόλοιπο!

  2. Εμείς πάντως που το λατρεύουμε το τρώμε για κανονικό φαγητό και με συνοδεία τηγανιτής πατατούλας και φέτας !!!!!!!! Οταν δε οι ντομάτες είναι στην εποχή τους το φαγάκι είναι πολύ σούπερ!!!!!!

    Καλό μεσημέρι !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *