The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς

Κέικ με σοκολάτα και ταχίνι -Tahini chocolate cake

Ένα υπέροχο αρκετά υγρό κέικ με σοκολάτα και ταχίνι, το οποίο το φτιάχνω πάντα στις νηστείες και έχει ενθουσιάσει όποιον το έχει δοκιμάσει. Μεθυσμένο με ρούμι και αρωματισμένο με πορτοκάλι!!!! Το ταχίνι είναι ο πολτός σπόρων σησαμιού και χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Βορείου Αφρικής, της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής. Είναι το βασικό συστατικό του χούμους και του χαλβά και έχει πολλές άλλες χρήσεις (σε ντιπ, σούπες, σαν άλειμμα για ψωμάκι κ.τ.λ.). Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά! Δοκιμάστε το ωραίο αυτό γλυκάκι με ένα ποτήρι κρύο γάλα ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Ένα κέικ με την υπογραφή του Παρλιάρου!

Κέικ με σοκολάτα και ταχίνι -Tahini chocolate cake
Υλικά:

300 γρ. ταχίνι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. κουβερτούρα 55%
200 γρ. μαύρο ρούμι
100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με το ρούμι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού προηγουμένως την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα λαδωμένη και ζαχαρωμένη. Πασπαλίζουμε και την επιφάνεια με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας. Διατηρείται εκτός ψυγείου και αν θέλουμε μπορούμε να ζεσταίνουμε ελαφρώς το κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρουμε.

Κέικ με σοκολάτα και ταχίνι -Tahini chocolate cake

Today we are making a delicious, moist cake with tahini, scented with rum and orange. I always make it during Lent and it is a big hit! Tahini is  a paste of ground sesame seeds used in North Arican, Greek, Turkish and Middle Eastern cuisine. It is served as a dip on its own or as a major component of hummus and halva. (wikipedia). In Greece we also use it as a spread on bread either alone or topped with honey. It is packed with nutrients and therefore really healthy! Try this tasteful cake along with a glass of cold milk or topped with vanilla ice cream and I bet you will enjoy it as much as we did! (recipe by Parliaros)

Κέικ με σοκολάτα και ταχίνι -Tahini chocolate cakeIngredients:

300 gr. tahini (sesame paste)
300 gr. powdered sugar
300 gr. flour
200 gr.dark chocolate 55%
200 gr. black rum
100 gr. fresh orange juice
1 tsp baking powder

Directions:

In a bowl combine tahini with rum, orange juice and sugar. Add dark chocolate (which you have already melted over a bain marie). In the end add flour and baking powder. Stir well and empty the mixture in a greased and sprinkled with sugar baking tin. Sprinkle the surface of the cake with sugar too and bake in preheated oven to180ºC for 20-30 minutes depending on the size of the baking tin. Allow to cool before serving. Keep out of the fridge. It is nice to warm slightly the slice before serving.

Κέικ με σοκολάτα και ταχίνι -Tahini chocolate cake
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 911 times, 1 visits today)

52 Comment

  1. Che bella e originale questa torta!! Non sapevo assolutamente che si potesse usare la tahini anche in preparazioni dolci! e poi i liquori nei dolci mi piacciono tantissimo, la proverò sicuramente: deve essere buonissima!
    brava Lenia, complimenti davvero, è proprio una bellissima ricetta!
    un bacione grandissimo

  2. Ciao carissima. Una torta magnifica. Sembra un fondent e mi fa venire una voglia incredibile di provarla. Adoro i dolci con consistenza umida e cremosa al centro. Solo che adesso dovrei guardarli solo da lontano cercando di ricordarmi che fra poco dovrò infilarmi il costume (aiuto!). Ti abbraccio Lenia bella! Pat

  3. Αν και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα το ταχίνι, το κεκάκι φαίνεται ζουμερό και νόστιμο!
    Και με την υπογραφή του Παρλιάρου, σίγουρα θα αξίζει!
    Φιλιά!

  4. Το έχω φτιάξει αυτό το νηστίσιμο κέικ του Παρλιάρου, είναι όντως μαλακό και νόστιμο αλλά παραφαίνεται το ρούμι, ακόμα και για μένα που μου αρέσουν τα “μεθυσμένα”! 🙂
    Νομίζω πως αν βάλουμε λιγότερο ρούμι και περισσότερο χυμό πορτοκαλιού θα βγαίνει καλύτερο -γνώμη μου πάντα!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *