The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μπισκότα - μπάρες

Ακαταμάχητα biscotti κανέλας – Irresistible cinnamon biscotti

Ακαταμάχητα biscotti κανέλας - Irresistible cinnamon biscotti

Μετά τα πανεύκολα μπισκοτάκια της αδερφής μου ας περάσουμε σε μια πιο χρονοβόρα αλλά πεντανόστιμη παρασκευή! Μπισκότα με κανέλα και ζάχαρη, παραδοσιακή ιταλική συνταγή! Με το που τα έφτιαξα, εξαφανίστηκαν και ομολογώ ότι ήταν από τα πιο εύγευστα μπισκότα που έχω φάει και φυσικά θα τα ξαναφτιάξω!

Τα μπισκότα ή πιο σωστά τα μπισκότα του Πράτο είναι ένα σνακ διπλοφουρνιστό που έλκει την καταγωγή του από την ομώνυμη πόλη της Ιταλίας. Είναι μακρόστενα με αμύγδαλο, στεγνά και τραγανιστά. Όταν βγαίνει το μπαστούνι της ζύμης από τον φούρνο, όσο ακόμα είναι ζεστό, κόβεται σε φέτες και ξαναφουρνίζονται. Σε αυτή την τεχνική οφείλουν την τραγανή τους υφή και μπορούν μάλιστα να διατηρηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για αυτόν το λόγο ήταν πολύ δημοφιλή στους πολεμιστές και τους ταξιδιώτες! Το όνομά τους πάντως μαρτυρεί τον τρόπο παρασκευής τους, αφού biscoctus στα λατινικά σημαίνει ο διπλοψημένος!(wikipedia)

Υλικά:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. κανέλα (εγώ έβαλα 2 κσ κανέλα)
1 κγ baking powder (δεν είχα δεν έβαλα)
¼ κγ αλάτι
1 φλ ζάχαρη
6 κσ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό και 1 μεγάλος κρόκος
1 κγ εκχυλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίτσες

Για την επικάλυψη:

¼ φλ. ζάχαρη
1 κγ κανέλα (έβαλα 2κγ)
1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση:Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνω λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ανακατεύω με ένα κουτάλι το αλεύρι, την κανέλα, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα μίξερ χτυπάω την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω ένα αυγό, ανακατεύω καλά, προσθέτω τον κρόκο και την βανίλια και ανακατεύω ξανά. Στην συνέχεια προσθέτω τα στερεά υλικά που έχω ανακατέψει στο μπολ.

Ακαταμάχητα biscotti κανέλας - Irresistible cinnamon biscotti


Χωρίζω την ζύμη στα δύο και φτιάχνω δυο μπαστουνάκια που τα τοποθετώ στην λαδόκολλα Χτυπάω το αυγό και αλοίφω τα μπαστουνάκια. Ψήνω μέχρι να χρυσίσουν και να σφίξουν περίπου για 50λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν πάνω στη λαδόκολλα. Διατηρώ τη θερμοκρασία του φούρνου.
Ανακατεύω 3 κ.σ. ζάχαρη με 1 κ.σ. κανέλα σε ένα μικρό μπωλ. Με ένα κοφτερό μαχαίρι (πριονωτό) κόβω σε φέτες. Τοποθετώ τα μπισκότα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Πασπαλίζω κάθε μπισκότο με 1/4 κ.γ. κανελοζάχαρη . Ψήνω ώσπου να ροδίσουν ελαφρά για περίπου 20λεπτά. Φυλάσσονται αεροστεγώς. Πηγή: epicurious.comΑκαταμάχητα biscotti κανέλας - Irresistible cinnamon biscotti

After my sister’s super easy cookies it is my turn to bake!I recently made the most delicious cookies I have ever eaten! Actually they are biscotti, not cookies. They vanished in a few hours! Everybody loved them and I am defiitely going to make them again.
Βiscotti, more correctly known as biscotti di Prato are twice-baked biscuits originating in the Italian city of Prato. The biscuits are oblong-shaped almond biscuits, made dry and crunchy through cutting the loaf of dough while still hot and fresh from baking in the oven. The word originates from the medieval Latin word biscoctus, meaning “twice-cooked/baked.” It defined oven baked goods that were baked twice, so they were very dry and could be stored for long periods of time. Pliny the Elder boasted that such goods would be edible for centuries. Such nonperishable food was particularly useful during journeys and wars, and twice baked breads were a staple food of the Roman Legions.(wikipedia)

Ingredients:

For the dough:

2 cups all-purpose flour
1½ tsp. ground cinnamon (2tbsp)
1 tsp. baking powder
¼ tsp. salt
1 cup sugar
6 tbsp. unsalted butter, at room temperature
1 large egg plus 1 large egg yolk
1 tsp. vanilla extract

For the topping:

¼ cup sugar
1 tsp. ground cinnamon (2tsp)
1 large egg, lightly beaten

Directions:Preheat the oven to 325˚ F. Line a baking sheet with parchment paper or a silicone baking mat. In a medium bowl, combine the flour, cinnamon, baking powder, and salt; whisk to blend and set aside. In the bowl of an electric mixer, cream together the butter and sugar on medium-high speed until lightly and fluffy, 3-4 minutes, scraping down the bowl as needed. Blend in the egg and then the egg yolk, beating well after each addition. Blend in the vanilla until incorporated. With the mixer on low speed, blend in the dry ingredients just until incorporated and a dough is formed.
Divide the dough into two halves. Shape each half into a log 9 inches long by 1½ inches wide on the prepared baking sheet, spacing the logs at least 3-4 inches apart. In a small bowl, combine the sugar and cinnamon for the topping and stir to blend well. Lightly brush the tops of the logs with the beaten egg, and sprinkle generously with some of the cinnamon sugar mixture.
Ακαταμάχητα biscotti κανέλας - Irresistible cinnamon biscotti
Bake for 40-45 minutes, rotating halfway through baking, until the tops are golden brown and slightly firm to the touch. Remove the pan from the oven but maintain the oven temperature. Once the logs are cool enough to handle, slice on the diagonal into 1½-inch slices (about 10-12 per log). Place biscotti cut side-down on the baking sheet and sprinkle with more of the cinnamon sugar mixture. Bake an additional 10-15 minutes, until crisp and golden.
Ακαταμάχητα biscotti κανέλας - Irresistible cinnamon biscotti
Source : epicurious.com
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 470 times, 1 visits today)

33 Comment

  1. Μανουσίνα μου και εγώ λατρεύω τα μπισκότι και δικά σου φαίνονται είναιι πολύ καλοφτιαγμένα !!!!
    η συνταγή μπαινει στα υπ’οψιν !!!

    σε φιλώ πολύ πολύ και καλό σ/κ

  2. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα “παξιμαδένια” μπισκότα και ειδικά κάποια με γλυκάνισο που έβρισκα σε ένα φούρνο παλιότερα τα τσάκιζα μαζί με ελληνικό καφέ!
    Τα καλύτερα είναι τα σπιτικά ασφαλώς, τα δικά σου τα κανελένια είναι ό,τι πρέπει για “βουτιές”! 🙂

  3. Μ’ αρέσει πολύ η κανέλα και απ’ ότι βλέπω δεν την τσιγκουνεύτηκες καθόλου! 🙂
    Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που αναφέρεις στον πρόλογό σου!
    Φιλιά πολλά καλό ΣΚ!

  4. Πω πω biscotti! Μου αρέσουν πάααρα πολύ. Αλλά μια ερώτηση. Έχουν διαφορά από τα δικά μας γλυκά παξιμαδάκια;
    Η γεύση της κανέλας είναι εκπληκτική, πρέπει να τα δοκιμάσω!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    1. Μάγδα μου, δεν έχει τύχει να φάω ποτέ παξιμαδάκια κανέλλας γι’ αυτό όταν είδα αυτή την συνταγή σκέφτηκα αμέσως ότι πρέπει να την φτιάξω.Πιστεύω ότι και τα δικά μας παξιμάδια με τον ίδιο τρόπο θα ψήνονται και απλά θα υπάρχει κάποια διαφορά στα υλικά. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας μας πει!
      Φιλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *