The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μπισκότα - μπάρες Πρωινό

Υπέροχα τριφτά μπισκότα βουτύρου -Delicious melt- in- your -mouth- butter cookies

Print Friendly
Εδώ είμαι και εγώ. Χρόνια πολλά σε όλους, να είστε όλοι καλά. Χριστός Ανέστη, Καλή Πρωτομαγιά, Χρόνια πολλά στις μανούλες……. Χρόνια πολλά γενικότερα. Μπισκότα βουτύρου πολύ νόστιμα και τριφτά έχω για εσάς σήμερα. Εύκολα να τα φάνε τα παιδάκια. Εμείς φτιάξαμε πουλάκια, αστεράκια και λουλουδάκια, κλάματα που είχαμε όταν τελείωσαν τα λουλουδάκια…. αφού η Χαρά μόνο λουλουδάκια ήθελε, λες και ήταν από διαφορετικό ζυμάρι. Η συνταγή είναι του Παρλιάρου, αλλά λίγο πειραγμένη.

Υλικά (περίπου 60 κομμάτια)DSCN8247

200γρ βούτυρο
200γρ ηλιέλαιο
750γρ αλεύρι γοχ
100γρ ζάχαρη άχνη
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50γρ μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
1κγ μπέικιν πάουντερ

1,5 κσ κανέλα
1 αυγό για επάλειψη
και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβω σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το βάζω μαζί με το ηλιέλαιο στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύω. Προσθέτω τις ζάχαρες, το μπέικιν πάουντερ, τα (2) αυγά, την  κανέλα και το αλεύρι. Ζυμώνω καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το αφήνω για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο για να μπορέσω να το δουλέψω πιο εύκολα. Ανοίγω το ζυμαράκι μου σε φύλλο και με κουπάτ κόβω τα μπισκοτάκια μου. Σε ένα φλυτζάνι χτυπάω το αυγό και το αραιώνω με λίγο νερό και στην συνέχεια αλείφω τα μπισκοτάκια μου. Πασπαλίζω με ζάχαρη.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Υπέροχα τριφτά μπισκότα βουτύρου

Today we are making wonderful butter cinammon cookies that you will love! I really love their texture, they just melt in your mouth and I am warning you: they are hard to resist! My daughter and my sister Lenia devoured them! I hope you enjoy them as much as we did! Kisses and hugs!Υπέροχα τριφτά μπισκότα βουτύρου

Ingredients (yields about 60)

200gr. butter
200gr. sunflower oil
750gr. all purpose flour
100gr. powdered sugar
100gr. granulated sugar
50gr. brown sugar
2 eggs
1tsp baking powder

1,5Tbsp cinammon
1 egg and some granulated sugar for brushing

Directions

Cut cold butter into small pieces. Place it along with sunflower oil into the mixer bowl. Beat. Add all types of sugar, baking powder, 2 eggs, cinammon and flour. Beat until all ingredients are well combined. Store dough in fridge for at least 30 minutes. Roll dough into a sheet and shape cookies. In a cup beat the third egg with a little water and brush cookies. Sprinkle with sugar. Bake in preheated oven at 160-170ºC until golden brown.

14 Comment