The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Σούπες

Σούπα με κονουπίδι και πορτσίνι- Cauliflower and porcini soup

Print Friendly
POST 203

Επιτέλους η άνοιξη ήρθε! Ο καιρός ζέστανε και ο ήλιος μας κάνει τη τιμή να μην κρύβεται πίσω από γκρίζα σύννεφα, όπως έκανε για πολύ καιρό φέτος! Παρ’όλη την καλοκαιρία θα τολμήσω να προτείνω μια σουπίτσα σήμερα! Λίγο χειμωνιάτικη, αλλά πολύ νόστιμη! Ποτέ δεν αγαπούσα ιδιαίτερα τις σούπες, αλλά φέτος με έπιασε μια μανία με αυτό το παρεξηγημένο φαγάκι. Και,ναι, τις λάτρεψα, γιατί είναι ένα είδος που σου δίνει χώρο για πειραματισμό! Η καλύτερη που έφτιαξα είναι η σημερινή με κουνουπίδι, αρωματισμένη από τα πορτσίνι και το δεντρολίβανο. Υγιεινή και πολύ εύγευστη!

 
Σούπα με κονουπίδι και πορτσίνιΥλικά:
 

1 κιλό κουνουπίδι

10γρ. μανιτάρια πορτσίνι
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
γάλα
δεντρολίβανο
κουκουνάρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
 
Βάζω τα πορτσίνι στο γάλα να μουλιάσουν για μια ώρα. Κατόπιν τα στραγγίζω, τα ψιλοκόβω και φιλτράρω το γάλα. Το βάζω σε μια κατσαρόλα και σε αυτό βράζω τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού μαζί με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Δεν βάζω καθόλου νερό! Ρίχνω το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνω. Το λάδι εγώ το προσθέτω στο τέλος για να μη καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά του. Όταν το κουνουπίδι είναι μαλακό, αποσύρω από τη φωτιά. Πολτοποιώ τα υλικά της σούπας είτε με τη μαγική ράβδο είτε με μπλέντερ. Κατόπιν τα ξανασμίγω με το εναπομείναν γάλα στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση και να ενωθούν όλα μαζί. Σερβίρω στα πιάτα και γαρνίρω με δεντρολίβανο και κουκουνάρι(στη φωτογράφηση λησμόνησα να το προσθέσω το άτιμο!)
Σούπα με κονουπίδι και πορτσίνι

 

Spring has finally come! The weather is getting warmer and the sun is no longer hiding behind grey clouds as it used to these past few months! Despite the good weather today I am posting a delicious soup! I was never a soup fan but this year I got obsessed with them! I really got to like them because they give you so much space for improvisation! The best one I made is this one: healthy cauliflower soup scented with the intoxicating aroma of porcini ad rosemary!

 

Σούπα με κονουπίδι και πορτσίνιIngredients:
 
1kg cauliflower

10gr. dried porcini
1 big red onion
milk
rosemary
pine uts
6 Tbsp olive oil
salt and pepper
Directions:
Soak porcini into milk for an hour. Then drain them, chop them and drain the milk through a coffee filter. In a large pot bring milk to a boil and place cauliflower, mushrooms and onion. Season with rosemary, salt and pepper. I personally add olive oil at the end of cooking so that its nutrients are not destroyed. When cauliflower is soft, remove from heat.Puree with a hand blender. Then place back in the pot (there must be milk left there, right?) and bring to a boil once again. Serve and garnish with rosemary and pine nuts(I forgot the nuts at the shooting!)
Σούπα με κονουπίδι και πορτσίνι

 

33 Comment

  1. Καλημέρα Λένια μου και καλή εβδομάδα!! Λατρεύω τις σούπες!
    Αυτή που μας προτείνεις είναι απλή, εύκολη, με ενδιαφέροντα αρώματα και υλικά!
    Φιλιά πολλά!

  2. Εγώ θα την τιμήσω σίγουρα τη σουπίτσα! Τέλεια είναι. Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά λένε ότι ο καιρός πάλι ψιλοχαλάει από Τετάρτη…δυστυχώς…καλά είναι όμως έστω και αυτό το λίγο ….Ανοιξε λίγο το μάτι μας…
    Εχω παιχνιδάκι στο μπλογκ, ελάτε!
    Καλή εβδομάδα!