The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ρυζόγαλο το παραδοσιακό
Νηστίσιμα Γλυκά

Ρυζόγαλο το παραδοσιακό

Print Friendly

For the recipe in English click here

Μέχρι σήμερα, φίλοι μου, στα 33 (και μισό) δεν είχα φάει ποτέ ρυζόγαλο! Δεν ξέρω γιατί το είχα πάρει τόσο στραβά, τι μου έφταιγε; Ίσως η σκέψη του γλυκού ρυζιού; ποιος ξέρει. Μετά από απαίτηση του συζύγου, το ρυζόγαλο μαγειρεύτηκε, δεν μπορούσα να τον στείλω και στην μαμά του να το φάει, είναι μακρυά! χι χι!! Τελικά αφού το έφτιαξα και το δοκίμασα κατάλαβα πόσο λάθος είχα! Είναι ένα πολύ εύκολο γλυκάκι, οικονομικό και γρήγορο, σε όσους αρέσει ζεστό, ιδανικό για χειμωνιάτικα βράδια και σε όσους αρέσει κρύο, ιδανικό για απογευματινό σνακ το καλοκαίρι!
Είτε ζεστό είτε κρύο είναι το αγαπημένο ρυζόγαλο των παιδικών σας χρόνων (όχι των δικών μου, τα είπαμε αυτά….). Φιλιά γλυκά κ να έχετε μια όμορφη Κυριακή!

Ρυζόγαλο το παραδοσιακό - Greek rice pudding
Ρυζόγαλο το παραδοσιακό


Υλικά (3 μερίδες):
1/4 φλ. ρύζι γλασέ
1 φλ. νερό
2,5 φλ. γάλα ρυζιού
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1,5 κ.σ. άνθος αραβοσίτου (με γεύση βανίλια)
κανέλλα για πασπάλισμα

Ρυζόγαλο το παραδοσιακό
Ρυζόγαλο το παραδοσιακό

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζω το ρύζι με το νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Παράλληλα βάζω τα 2 φλ. γάλα ρυζιού μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρει βράση το γάλα, το ρίχνω στο ρύζι (αφού έχει εξατμιστεί το νερό), προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύω και το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά (που και που ανακατεύω). Διαλύω το άνθος αραβοσίτου στο μισό φλυτζάνι γάλα και όταν περάσουν τα 15 λεπτά το προσθέτω στο κατσαρολάκι, ανακατεύω και όταν αρχίσει να πήζει, το αποσύρω από την φωτιά. Μοιράζω το μείγμα μου σε μπολάκια. Πασπαλίζω με κανέλα. Μπορείτε να βάλετε άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα για να έχετε ένα σοκολατένιο ρυζόγαλο! Αν αγαπάτε πολύ την κανέλα, σαν την κόρη μου και τον καλό μου, βάλτε και στο μείγμα την ώρα που βράζει! Καλή σας απόλαυση!

4 Comment

  1. Καλη εβδομαδα γλυκα κοριτσακια!! Αχ Δημητρουλα τι εχανες!!?? Το ρυζογαλο κ τις κρεμες γενικα τις λατρευω (ουφ κ αυτες μαζι με τις μηλοπιτες, τα κεικς, τα παγωτα, το μιλφειγ…)!!!! Οταν εφτιαχνε ρυζογαλο η μαμα δεν προλαβαινε να κρυωσει στα μπολακια κ ουτε κανεις αλλος γενικα προλαβαινε να φαει!! Παρολο που καιγοταν η γλωσσα κ ο ουρανισκος μου εγω ετρωγα απτοητη!!..τοσο λιχουδα για τις κρεμες!! χαχαχα Σιγουρα θα δοκιμασω κ τη vegan εκδοχη σας! Υπεροχες οι φωτος σου Δημητρουλα!! Ξερει η Χαρουλα απο γευσεις!! ..λατρευω κ την κανελλα!! χαχαχαχα
    Φιλακια πολλα σε ολες σας!

    1. Σε ευχαριστούμε, λιχούδικο Ευάκι! Όντως το ρυζόγαλο κ γενικά τα κρεμώδη γλυκά είναι λαχταριστά! Συμφωνούμε βέβαια ότι κ τα υπόλοιπα που ανέφερες είναι υπέροχα! Είμαστε κι εμείς λάτρεις του γλυκού, τι να κάνουμε, αδυναμίες είναι αυτές!
      Καλή εβδομάδα, κοριτσάκι! Μάκια πολλά!

    1. Ολυμπία μου, καλησπέρα κ συγγνώμη για την καθυστερημενη απάντηση! (είμαι σε διακοπές)

      Το άνθος αραβοσίτου βοηθά το ρυζόγαλο να πήξει κ χαρίζει άρωμα βανίλιας. Δεν ξέρω πώς θα γίνει χωρίς αυτό, γιατί έτσι το φτιάχνω…

      Φιλάκια πολλά!!!!!!