The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Χριστουγεννιάτικο μενού:Ρολό με μανιτάρια,πράσα κ καρύδια-Christmas menu:Mushroom leek walnut loaf

Print Friendly, PDF & Email
DSCN9754

Καλή σας εβδομάδα, φίλοι μου! Συνεχίζουμε τις προτάσεις μας για το γιορτινό τραπέζι και ας περάσουμε τώρα στο κυρίως πιάτο. Ρολό με μανιτάρια, καρύδια και ρύζι! Δεν θα πιστεύει κανείς ότι αυτό δεν είναι κρέας! Ούτε οπτικά, ούτε γευστικά. Η γεύση του θυμίζει συκωτάκι. Γίνεται γρήγορα, είναι νοστιμότατο και πολύ ευπαρουσίαστο. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ωμά λαχανικά (εδώ βλέπετε ρόκα-ντοματίνια) ή πουρέ. Είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό και πολύ πρωτότυπο πιάτο που θα ενθουσιάσει!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:

Ρολό με μανιτάρια,πράσα κ καρύδια2 σκελίδες σκόρδο
200γρ μανιτάρια σε φέτες
200γρ καρύδια χοντροκομμένα
200γρ πράσα σε φέτες
4 κσ ελαιόλαδο
1 κγ ρίγανη
1 κγ δεντρολίβανο
αλάτι και πιπέρι

4 αυγά
1/2φλ γάλα σόγιας
1/2 φλ. brown rice (βρασμένο)
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
αλάτι και λεμονοπίπερο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 185 C. Βράζω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει στην συσκευασία του.Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα πράσα και τα καρύδια. Προσθέτω την ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω για 10 λεπτά και στην συνέχεια το αφήνω να κρυώσει. Ανακατεύω σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα σόγιας, το ρύζι (αφού έχει κρυώσει) και τα καρυκεύματα. Στην συνέχεια ενώνω τα δύο μείγματα (να έχει κρυώσει το μείγμα με τα μανιτάρια). Βάζω το μείγμα σε μια φόρμα αντικολλητική ή σε χρησιμοποιώ λαδόκολλα. Ψήνω για 45 περίπου λεπτά. Συνοδεύω με σαλάτα ή με πουρέ πατάτας.
Προσαρμογή συνταγής από: Green Kitchen Stories 

Ρολό με μανιτάρια,πράσα κ καρύδια
We move on to the main course of our festive meal. A delicious vegetarian loaf made of mushrooms, leeks and walnuts! A simple, hearty and nutritious loaf that reminds you the taste of liver but it is much better! You can hardly figure out the ingredients while you are eating it. You can accompany it with raw veggies (I used arugula and cherry tomatoes) or a purree woul work as well. It is a creative and special dish that will impress you guests.
Take care, my good friends!
Ingredients:
Ρολό με μανιτάρια,πράσα κ καρύδια2 garlic
200 g mushroom, sliced
200 g walnut, chopped
200 g leek, sliced
4 Tsp Olive oil
1 tsp oregano
1 tsp rosemary
salt & pepper4 eggs
1/2 cup soya milk
1/2 cup brown rice, boiled and cold
1/2 tsp nutmeg
salt & lemon pepperDirections:
Preheat the oven to 400°F. Pour olive oil in a frying pan and sauté garlic, mushroom, walnuts and leek. Add oregano, rosemary, salt and pepper. Let it stir for 10 minutes and set aside for a couple of minutes. Mix eggs, soya milk, rice and the spices in a bowl and add the vegetables. Pour everything into a non-stick loaf pan. (If you don’t have a non-stick pan you can use parchment paper or some oil). Bake it for 45 minutes.
Ρολό με μανιτάρια,πράσα κ καρύδια

28 Comment

  1. Σίγουρα πολύ χορταστικό με τα καρύδια και μαζί με τα μανιτάρια είμαστε και μια χαρά από πρωτεΐνη! Τα αβγά μάλλον είναι απαραίτητα για το «δέσιμο» φαντάζομαι, άρα αυτοί που δεν τρώνε ούτε αβγά δε μπορούν να το φτιάξουν -ευτυχώς εγώ τρώω, άρα το σημειώνω κι αυτό! :)

  2. Οπτικά πραγματικά μοιάζει με κρέας!
    Κάπου έχω ξαναδιαβάσει ότι τα καρύδια κυρίως δημιουργούν αυτό το «εφέ» σε γεύση και υφή!
    Εξαιρετική πρόταση για όσους δεν συμπαθούν το κρέας. Τα Χριστούγεννα άλλωστε είναι για όλους!
    Φιλιά

  3. Διαβάζεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, με υλικά που προσωπικά μου αρέσουν πολύ.
    Το μόνο για το οποίο έχω ενδιασμό, είναι το γάλα σόγιας, αλλά φαντάζομαι πως το κανονικά γάλα θα κάνει εξίσου αγαπητή μου Μανουσίνα.

    1. Αντί για αυγό μπορείς να βάλεις παραπάνω βρασμένο ρύζι (συνολικά φαντάζομαι 1 3/4 του φλιτζανιού θα είναι καλά). Δεν το έχω φτιάξει χωρίς αυγά για να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!
      Πολλά φιλάκια κ ευχές για υπέροχες γιορτές!

    2. Καλημέρα και χρόνια πολλά, η αντικατάσταση του αυγού με λιναρόσπορο και νερό συνηθίζεται στα γλυκά, στα αλμυρά είναι προτιμότερη η αντικατάστασή του με πουρέ πατάτας ή βρασμένο ρύζι.Αν παρόλα αυτά προτιμάς να βάλεις λιναρόσπορο η αναλογία είναι 1 κσ λιναρόσπορος κοπανισμένος + 3 κσ νερό = 1 αυγό.