The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Νιόκι μεθυσμένα με σάλτσα πορτσίνι

Print Friendly
Νιόκι μεθυσμένα με σάλτσα πορτσίνι - Potato gnocchi in drunk porcini sauce
Νιόκι μεθυσμένα με σάλτσα πορτσίνι – Potato gnocchi in drunk porcini sauce
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μου ευχηθήκατε για την κορούλα μου! Δόξα σοι ο Θεός έχει αναρρώσει και είναι μια χαρά τώρα (όνομα και πράγμα :)
Θαρρώ πως έχετε καταλάβει την αδυναμία που έχουμε στα μανιτάρια κρίνοντας από προηγούμενες αναρτήσεις! Οπότε και σήμερα θα προτείνω συνταγή με αποξηραμένα πορτσίνι. Τα ανακάλυψα πριν μερικούς μήνες και ομολογώ ότι κατενθουσιάστηκα με την ραφινάτη γεύση τους και το υπέροχο άρωμά τους! Χρησιμοποίησα και το εξαιρετικό σαμιώτικο κρασί του Γιώργου που είχα κερδίσει στην κοπή της βασιλόπιτας των greek food blogs.  Το αποτέλεσμα ήταν ένα εύκολο, γρήγορο και γεμάτο γεύση πιάτο:
Υλικά για δύο άτομα:

500 γρ.  νιόκι ή ζυμαρικό της αρεσκείας μας
10γρ. Αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
μια χούφτα καρύδι τριμμένο ή κουκουνάρι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κούπα λευκό κρασί καλής ποιότητας
½ κούπα εβαπορέ (προαιρετικό)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Για να «ζωντανέψουμε» τα αποξηραμένα μανιταράκια μας τα βυθίζουμε σε ένα μπωλ με το κρασάκι για 30λεπτά και κατόπιν τα στίβουμε με τα χέρια. Στραγγίζουμε το κρασί στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια και απελευθέρωσαν το άρωμά τους και το φυλάμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τα καρύδια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το αρωματισμένο κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοψήνουμε. Αν θέλουμε μια πιο κρεμώδη σάλτσα, προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη σαλτσούλα μας. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Νιόκι μεθυσμένα με σάλτσα πορτσίνι - Potato gnocchi in drunk porcini sauce
Νιόκι μεθυσμένα με σάλτσα πορτσίνι – Potato gnocchi in drunk porcini sauce

 

29 Comment

  1. Καλησπέρα manousina μου… Υπέροχο φαγάκι, λαχταριστό και πεντανόστιμο… όσο για το κρασάκι που έχει, νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς με όσα γίνονται μας χρειάζεται κι όχι μόνον στο φαγάκι!!!! Φιλάκια

  2. Cara Lenia, mi spiace per tua figlia, sopno stata un po’ assente e non lo sapevo. I tuo gnocchi sono una favola; si vede l’influenza della cucina italiana :). Posso rubarti la ricetta? Un abbraccio affettuoso!

  3. Carissime amiche,vorrei fare chiara una cosa!In questo blog collaboro con mia sorella Manousina. Questo post e stato scritto da lei, allora sua figlia era malatta. Comunque vi ringrazio di cuore per i vostri auguri!Mia dolce nipote sta benissimo!Un caro abbraccio a tutte voi!

  4. Εστω και καθυστερημένα δημοσίευσα στο Να λείπει το … βύσσινο την δική μου εκτέλεση της συνταγής σας (θυμάστε το ho ho chef;) Επικοινωνήστε στο email (είναι στο προφίλ μου) για να σας στείλω το δωράκι σας που έχω φυλαγμένο από τα Χριστούγεννα αλλά δεν πρόλαβα τότε να κάνω κάτι!
    Φιλιά!