The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
DSC_1647
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Νιόκι μεθυσμένα με σάλτσα πορτσίνι

Print Friendly

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μου ευχηθήκατε για την κορούλα μου! Δόξα σοι ο Θεός έχει αναρρώσει και είναι μια χαρά τώρα (όνομα και πράγμα :)

Θαρρώ πως έχετε καταλάβει την αδυναμία που έχουμε στα μανιτάρια κρίνοντας από προηγούμενες αναρτήσεις! Οπότε και σήμερα θα προτείνω συνταγή με αποξηραμένα πορτσίνι. Τα ανακάλυψα πριν μερικούς μήνες και ομολογώ ότι κατενθουσιάστηκα με την ραφινάτη γεύση τους και το υπέροχο άρωμά τους! Χρησιμοποίησα και το εξαιρετικό σαμιώτικο κρασί του Γιώργου που είχα κερδίσει στην κοπή της βασιλόπιτας των greek food blogs.  Το αποτέλεσμα ήταν ένα εύκολο, γρήγορο και γεμάτο γεύση πιάτο:
Υλικά για δύο άτομα:

500 γρ.  νιόκι
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
μια χούφτα καρύδι τριμμένο ή κουκουνάρι (προαιρετικό)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
1 κούπα λευκό κρασί
200 ml κρέμα αμυγδάλου/σόγιας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
DSC_1645
Εκτέλεση:
Για να «ζωντανέψουμε» τα αποξηραμένα μανιταράκια μας τα βυθίζουμε σε ένα μπωλ με το κρασάκι για 30λεπτά και κατόπιν τα στίβουμε με τα χέρια και τα ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε το κρασί στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια και απελευθέρωσαν το άρωμά τους και το φυλάμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι (και τα καρύδια) και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τη ρίγανη και μετά από λίγο σβήνουμε με το αρωματισμένο κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοψήνουμε ώσπου να εξατμισθεί το κρασί. Για να γίνει κρεμώδης η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα αμυγδάλου και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη σαλτσούλα μας προσθέτοντας και λίγο από τον ζωμό στον οποίο έβρασαν τα νιόκι. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση!

29 Comment

  1. Καλησπέρα manousina μου… Υπέροχο φαγάκι, λαχταριστό και πεντανόστιμο… όσο για το κρασάκι που έχει, νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς με όσα γίνονται μας χρειάζεται κι όχι μόνον στο φαγάκι!!!! Φιλάκια

  2. Cara Lenia, mi spiace per tua figlia, sopno stata un po’ assente e non lo sapevo. I tuo gnocchi sono una favola; si vede l’influenza della cucina italiana :). Posso rubarti la ricetta? Un abbraccio affettuoso!

  3. Carissime amiche,vorrei fare chiara una cosa!In questo blog collaboro con mia sorella Manousina. Questo post e stato scritto da lei, allora sua figlia era malatta. Comunque vi ringrazio di cuore per i vostri auguri!Mia dolce nipote sta benissimo!Un caro abbraccio a tutte voi!

  4. Εστω και καθυστερημένα δημοσίευσα στο Να λείπει το … βύσσινο την δική μου εκτέλεση της συνταγής σας (θυμάστε το ho ho chef;) Επικοινωνήστε στο email (είναι στο προφίλ μου) για να σας στείλω το δωράκι σας που έχω φυλαγμένο από τα Χριστούγεννα αλλά δεν πρόλαβα τότε να κάνω κάτι!
    Φιλιά!