The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Σούπες

Νηστίσιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια

Print Friendly

For the recipe in English click here

«Κυρία, εσείς τι θα φάτε το Πάσχα, το Μ. Σάββατο, την Τσικνοπέμπτη;» είναι ερωτήσεις που συνηθίζουν να μου κάνουν οι μαθητές μου. Παραξενεύονται τα παιδιά, όταν λες ότι είσαι χορτοφάγος. Συχνά νιώθω πως με λυπούνται κ προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι δεν στερούμαι τίποτα κ ότι η χορτοφαγία είναι μια υπέροχη διατροφική επιλογή που μου χαρίζει ευεξία κ υγεία! Και για να περάσουμε στο επίκαιρο θέμα του Μ. Σαββάτου ιδού τι θα φάμε εμείς! Μια καταπληκτική νηστίσιμη μαγειρίτσα φτιαγμένη με μανιτάρια, μαρούλι, σπανάκι , ρυζάκι κ μυρωδικά! Ακόμα κι όταν έτρωγα κρέας, τη μαγειρίτσα δεν μπορούσα να την πλησιάσω. Μου φαινόταν άκρως απωθητική κ βρωμερή. Η χορτοφαγική εκδοχή της είναι υπέροχη κ την τίμησαν δεόντως κ οι κρεατοφάγοι της παρέας!

Αν λοιπόν θέλετε μια εναλλακτική για το τραπέζι της Ανάστασης, φτιάξτε αυτή την ελαφριά εκδοχή της μαγειρίτσας. Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε! Γλυκά φιλιά σε όλες κ σε όλους!

Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια-Vegan mushroom magiritsa (Greek Easter soup)
Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια

Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 μεγάλο μαρούλι, χοντροκομμένο
800 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
3 πράσα, σε φέτες
1 ματσάκι μάραθος, μαϊντανός, δυόσμος, ψιλοκομμένα
8 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
60 γρ. (1 φλιτζανάκι) ρύζι
80 ml χυμός λεμονιού
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. corn flour
αλάτι κ πιπέρι

Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια-Vegan mushroom magiritsa (Greek Easter soup)
Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια

Εκτέλεση:
Βάζω τα λαχανικά στην κατσαρόλα με ελάχιστο βραστό νερό κ τα πιέζω με μια πηρούνα ώσπου να μαραθούν κ να χωρέσουν. Ρίχνω τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, τα πράσα κ τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω λίγο ζεστό νερό, το ρύζι κ αφήνω να βράσουν. όταν είναι έτοιμα ρίχνω το λάδι, τον χυμό λεμονιού κ αλατοπιπερώνω. Σε ένα μπολάκι χτυπώ το corn flour με 5 κ.σ. από τον ζωμό του φαγητού κ περιχύνω το φαγάκι μου. Ανακατεύω καλά κ περιμένω να πήξει η σάλτσα μου. Καλή σας απόλαυση!
(προσοχή: μην βάλετε πολύ νερό κ σας βγει νερουλή η σούπα. Καλύτερα να παρακολουθείτε το φαγάκι σας κ να προσθέσετε ζεστό νερό, αν χρειαστεί!)

Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια-Vegan mushroom magiritsa (Greek Easter soup)
Νηστίσιμη μυρωδάτη μαγειρίτσα με μανιτάρια

 

6 Comment

    1. Δεν το μετράω. Βάζω λίγο κι αν χρειαστεί, προσθέτω ζεστό. Δεν πρέπει να έχει πολλά νερά μην γίνει νερομπλουμ! Φιλάκια πολλά! Και του χρόνου, κοριτσάκι μου γλυκό!!!