The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μαρμελάδες Πρωινό

Μαρμελάδα πορτοκάλι-Orange jam

Print Friendly
Μαρμελάδα πορτοκάλι
Το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο πολυαγαπημένο και πολύ ωφέλιμο για τη διατροφή του ανθρώπου καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει  σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.
Προχθές το βράδυ ήθελα να φτιάξω την μαρμελάδα γρήγορα, χωρίς πολλές πολλές διαδικασίες και χωρίς την φλούδα, γιατί αν μου κάτσει στο κεφάλι κάτι πρέπει να γίνει εκείνη την στιγμή , την ίδια ξεροκεφαλιά και ανυπομονησία έχει και η Χαρά…
Τα δικά μου πορτοκάλια ήταν αρκετά γλυκά και για αυτό έβαλα 1/2 κιλό ζάχαρη, δοκιμάστε τα πορτοκάλια σας, αν δεν είναι γλυκά αυξήστε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης αν θέλετε να σας βγει γλυκιά η μαρμελάδα.
Μαρμελάδα πορτοκάλι
Υλικά:
1 κιλό πορτοκάλια (καθαρισμένα)
500γρ ζάχαρη κρυσταλλική
5 κσ χυμό λεμόνι
1 κγ άρωμα βανίλια
Εκτέλεση:
Πλένω τα πορτοκάλια, τα καθαρίζω από την φλούδα τους και την λευκή σάρκα τους, αφαιρώ και τις χοντρές ίνες που μπορεί να υπάρχουν. Ζυγίζω τα πορτοκάλια μου. Τα κόβω σε κομματάκια και τα βάζω στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύω συχνά, όταν θα αρχίσει να πίνει τα πολλά υγρά, προσθέτω την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύω διαρκώς. Σε ένα πιατάκι βάζω λίγη μαρμελάδα, ανοίγω έναν δρόμο με ένα κουταλάκι, αν ο δρόμος δεν κλείσει είναι έτοιμη και τότε προσθέτω και τον χυμό του λεμονιού. Συνολικός χρόνος που έμεινε στην κατσαρολίτσα μου η μαρμελάδα: 20 – 25 λεπτά. Βάζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Περισσότερες πληροφορίες για το δέσιμο της μαρμελάδας στον γκουρού του είδους Ξανθή!!!
Μαρμελάδα πορτοκάλι

Orange is one of my favorite fruit. It is really healthy, packed with vitamin C, calcium, phosphorus, vitamin A etc. I wanted to make a quick and easy jam last night so I opted for this delicious fruit since we have orange trees in our garden.

My oranges were quiet sweet, so I did not use much sugar. If your oranges are not that sweet, use more sugar.
Ingredients:
1 kg oranges (peeled)
500 gr. sugar
5 Tbsp lemon juice
1 tsp vanilla extract
 
Directions:
Wash and peel oranges. Cut them in small pieces and place them in a pot on medium heat. Stir often. When   liquid starts to evaporate, add sugar and keep stirring. When thick, add lemon juice.Cooking time was 20 – 25 minutes. Store while hot in hot sterilized jars.
Μαρμελάδα πορτοκάλι

16 Comment

  1. Χωρίς φλούδες έφτιαξα κάποια φορά τα πορτοκάλια που έμεινα από το γλυκό. Δεν μου άρεσε πάρα πολύ αλλά τότε αν θυμάμαι καλά είχα γνωματεύσει ότι ήταν η ποικιλία των πορτοκαλιών που μου έφταιγε.
    Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά.