The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Όσπρια

Λεμονάτοι πικάντικοι γίγαντες – Lemony Lima Beans

Print Friendly
P1010174

Τα όσπρια τα λατρεύω και πάντα ψάχνω νέους τρόπους για να τα απολαύσω. Να λοιπόν μια νέα εκδοχή των γιγάντων που πάντα τους έκανα κοκκινιστούς στο φούρνο
Η λεμονάτη κ σκορδάτη έκδοσή τους με μπόλικο σκορδάκι, μάραθο και μουσταρδίτσα απογείωσε την ούτως ή άλλως μεστή τους γεύση.
Καλή σας εβδομάδα!

Λεμονάτοι πικάντικοι γίγαντεςΥλικά(για 3 μερίδες):
400 γρ. γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
1 κολοκύθι, τριμμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
μάραθος, ψιλοκομμένος
ξύσμα μισού λεμονιού
χυμός 1 λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζω τους γίγαντες σε κατσαρόλα καλυμμένη με νερό ώσπου να τρυπιούνται με ένα πηρούνι. Κατόπιν τους βάζω σε ένα πυρέξ, περιχύνω με μέρος από το ζωμό τους και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά και ψήνω για περίπου 45 λεπτά στους 200C. Καλή σας όρεξη!

Λεμονάτοι πικάντικοι γίγαντες

I really love legumes and I always try to find new ways to enjoy them. This is how this recipe was born. I usually make lima beans with tomato sauce like this . This time I decided to give them a lemony, garlicky twist. They turned out delicious!
Take care, my good friends!
Λεμονάτοι πικάντικοι γίγαντες
Ingredients(serves 3):
400 gr. lima beans, soaked overnight
1 zucchini, shredded
2 big garlic cloves, minced
fennel, finely chopped
lemon zest
juice of 1 lemon
6Tbsp olive oil
1 Tbsp mustard
salt and pepper

Directions:
In a large pot place rinsed lima beans and cover thm with water. Let cook until you can perforate them with a fork. Then place them in a baking dish and pour over some of the water they were cooked in. Add all ingredients. Stir to combine and bake at 200C for about 45 minutes. Enjoy this healthy- full of protein dish!

12 Comment