The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Κολοκυθόπιτα ή ομελέτα φούρνου με κολοκύθια -Zucchini pie

Print Friendly
 Άλλη μια κολοκυθόπιτα γυμνή…. πάλι γυμνή. Δεν έχω πρόβλημα με τις ντυμένες, απλά οι γυμνές φτιάχνονται πιο γρήγορα. Έτσι ένα μεσημεράκι που γύρισα από την δουλειά και δεν είχα μαγειρέψει, αξιοποίησα τα κολοκύθια που ήταν στο ψυγείο και έφτιαξα στο τσακ μπαμ αυτή την κολοκυθόπιτα, η οποία βέβαια είχε τόσα αυγά που θα μπορούσε να ονομαστεί  και ομελέτα φούρνου με κολοκύθια. Είτε για ορεκτικό, είτε για κυρίως πιάτο δοκιμάστε το!!!

Υλικά:

DSCN6500-0013 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες
6 αυγά
6 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. φρέσκο γάλα
2 φλ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι τριμμένο
σκελίδα σκόρδου τριμμένη
2 κ.σ. άνηθος
2 κ.σ. ρίγανη
σουσάμι
50γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβω τα κολοκύθια, τα αλατίζω και τα στρίβω. Τρίβω το κρεμμύδι, το σκόρδο, ψιλοκόβω τον άνηθο και τα ανακατεύω με τα στυμμένα κολοκύθια.  Σε ένα μπολ βάζω το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γάλα, πιπέρι και την ρίγανη, ανακατεύω καλά και προσθέτω τα τριμμένα λαχανικά, προσθέτω και το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα ταψί βάζω μια λαδόκολλα και απλώνω το μείγμα μου, τρίβω λίγο κεφαλοτύρι (να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού αλλά μην την χιονίσει, δεν κάνουμε πίτσα). Απλώνω τις φέτες κολοκυθιού, ρίχνω σουσαμάκι και ξανά λίγο κεφαλοτύρι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα στους 230 βαθμούς (αντιστάσεις).
Κρύα είναι πιο νόστιμη!!!!

Κολοκυθόπιτα ή ομελέτα φούρνου με κολοκύθια

I love zucchini! In this blog we already have 2 recipes for zucchini pies. So, this is the third one! As we say in Greek it is a «nude» pie since it has no phyllo pastry. It is very quick to make. I improvised it one day I came home from work and I wanted to use up zucchini left in the fridge. It could also be called zucchini omelet since it contains many eggs. You can have it as an appetiser or main dish. It is delicious and even better when cold!

Ingredients:

Κολοκυθόπιτα ή ομελέτα φούρνου με κολοκύθια 3 big zucchini, grated
1 zucchini, thinly sliced
6eggs
6 Tbsp olive oil
6 Tbsp fresh milk
2 cups all purpose flour
1 onion, grated
1 garlic clove, grated
2 Tbsp dill, finely chopped
2 Tbsp oregano
sesame seeds
50gr. pecorino cheese, grated
salt and pepper

Directions:

Squeeze grated zucchini and season with salt. Combine zucchini with onion, garlic and dill. In a bowl beat eggs. Add olive oil, milk, pepper and oregano. Mix well. Add grated vegetables  and gradually flour. Mix well until well combined. Line a baking tray with baking parchment and empty the mixture. Sprinkle cheese all over. Cover surface with zucchini slices, sprikle sesame seeds and cheese. Bake in preheated oven for about 1 hour at 230C.Enjoy!

21 Comment

  1. Dear Lenia, Thank you for visiting. I am sorry that I have been behind in my visits. Life is a little too hectic for me to keep up with the pace. I have my dear blogging friends in my thoughts and in my prayers. I am sorry that you won’t be blogging too much and will miss you.
    This pie looks wonderful and delicious.
    Blessings my dear friend. Catherine xo

  2. Ma che bella ricetta, la trovo molto adatta anche da preparare in anticipo, a volte tornò dal lavoro talmente svogliata che non ho nemmeno voglia di cucinare!

    Ps. Sono contenta che la sorpresa sul mio blog ti sia piaciuta! Sei una delle prime blogger che ho conosciuto e anche se ultimamente non riesco a passare molto di qui, se sempre nei miei pensieri!

    Ps. 2 tutto ok? Ti abbraccio!