The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά

Θεϊκό παγωτό αρμενοβίλ για τη γιορτή μου!-Heavenly ice cream for my nameday!

Print Friendly
Θεϊκό παγωτό αρμενοβίλ

Γεια χαρά, φίλοι μου αγαπημένοι! Σήμερα εγώ (όπως και η μισή Ελλάδα ) γιορτάζω καθώς ακούω σε αυτό το σπάνιο πλην όμορφο όνομα «Ελένη».Το «Λένια» είναι το καλλιτεχνικό μου, το άλλαξα για να κάνω καριέρα!Χαχα! Εύχομαι χρόνια πολλά σε όσους/ες γιορτάζετε, να περάσουμε όμορφα και να μας χαίρονται! Κι επειδή έχω ένα τραπέζι να ετοιμάσω και η λακωνικότητα δεν αποτελεί μια από τις αρετές μου σας κερνάω αυτό το παγωτό κόλαση που ανασταίνει και νεκρούς! Το είχα πρωτοφάει στην Κέρκυρα και είχα κατενθουσιαστεί! Η συνταγή βασίστηκε στης Αργυρούς αλλά είναι παρηλλαγμένη. Σας φιλώ και αποχωρώ, γιατί η κουζίνα με φωνάζει!!!

Θεϊκό παγωτό ΑρμενοβίλΥλικά:
1 φυτική σαντιγί σε κονσέρβα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)
Nutella ή άλλη λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
Για τα αµύγδαλα κροκάν:
150 γραμμ. αμύγδαλα
150 γραμμ. ζάχαρη
Για σπιτικούς µπεζέδες:
3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Εκτέλεση:


Τοποθετούµε τη φυτική σαντιγί σε µπολ και µε το µίξερ χειρός τη χτυπάµε για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηµατιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουµε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα για 3΄-4΄. Τέλος προσθέτουµε την παχύρρευστη κρέµα γάλακτος και απαλά µε σπάτουλα ανακατεύουµε το µείγµα. Προσθέτουµε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µπεζέδες σπασµένους. (Κρατάµε µερικά αµύγδαλα κροκάν και µερικούς µπεζέδες για το γαρνίρισµα). Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.

Αδειάζουµε το µείγµα σε ένα μπωλ.Το παγώνουµε για µία νύχτα στην κατάψυξη.

Σερβίρουμε γαρνίροντας  µε τα αµύγδαλα κροκάν (που κρατήσαµε) και τη λιωµένη σοκολάτα ή nutella, μπορείτε να βάλετε και μερικούς μπεζέδες ολόκληρους ή σπασμένους.

Για τα αµύγδαλα κροκάν: Βάζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10’στους 30C. Βάζουµε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουµε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά. Προσθέτουµε τα αµύγδαλα, ανακατεύουµε να καλυφθούν µε την καραµέλα. Τα αδειάζουµε σε λαδόκολλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως). Τα σπάµε µε γουδί ή τα χοντροκόβουµε στο µπλέντερ.

μπεζέδες

Για τους µπεζέδες: Χτυπάµε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουµε  την ζάχαρη άχνη σιγά σιγά, προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά. Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Κόβουµε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουµε, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα. Ψήνουµε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 80 C για περίπου 3 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν καλά. Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουµε να κρυώσουν καλά.

Θεϊκό παγωτό Αρμενοβίλ

Hello,my dear friends! Today it’s my nameday!My name is really common in Greece. I guess half of the population is celebrating today! Anyway I have a really special treat for you!A heavenly ice cream to die for!  It contains chocolate, caramelised almonds and meringues! My mouth is watering when I think of it! The recipe is Brabarigou’s with some modifications.
I have to go now! My kitchen is calling me because I will throw a party tonight and have to cook! Enjoy!

Θεϊκό παγωτό ΑρμενοβίλIngredients:
250gr. vegetable cream
400gr. sweetened condensed milk
1 tsp vanilla extract
500 ml whipping cream, beaten until thickened
150 gr. dark chocolate, grated
15 meringues
Nutella or any other chocolate sauce for serving

For the caramelised almonds:
150 gr. almonds
150 gr. sugar

For the meringues:
3 egg whites at room temperature
150 gr. powdered sugar
0,5 tsp vanilla powder

Place vegetable cream in a hand mixer and beat at high speed for 5΄-6΄ until soft peaks form. Add vanilla powder and sweetened milk and keep beating for another 3΄-4΄. Finally add whipped cream and gently fold it into the mixture with a spatula. Add grated chocolate, caramelised almonds and broken meringues.(Keep some almonds and meringues for garnishing before serving). With a spatula stir well.

Empty the mixture in a bowl and put in the freezer overnight.

Top with caramelised almonds and chocolate sauce or hot nutella before serving. You could also garnish with meringues(whole or in broken).

For the caramelised almonds: Place almonds on a baking tray and put in the oven for 10′ at 30C. Place sugar in a pan and allow to melt over low heat. Add almonds, stir until caramelised. Place them on a parchment paper and allow to cool for 10′. Bash them up using a pestle and mortar or a food processor.

For the meringues: Put egg whites into a mixer and beat them until soft peaks begin to form. Add powdered sugar gradually, then vanilla extract. Keep beating until thick.Line a baking tray with parchment paper.Either use a spoon to drop teaspoonfuls of the meringue onto the paper or use a pastry piping bag. Bake in preheated oven to 80 C for about 3hours until dry. When done they must be crisp on the outside and easily removed from the paper. Allow to cool completely.

Θεϊκό παγωτό Αρμενοβίλ

70 Comment

  1. χρονια σου πολλα! να σε χαιρονται οσοι σε αγαπανε.
    χρονια πολλα επισης σε αυτους που αγαπας και γιορταζουν σημερα!

    ειρηνη

  2. Οι ευχές μου έρχονται να προστεθούν στις άλλες… που ήδη υπάρχουν σε τούτο το όμορφο κέρασμα, και να σε συνοδεύουν πάντα καλή μου.
    Χρόνια σου Πολλά και ΚΑΛΑ.

  3. Χρόνια σου πολλά Λένια! Να είσαι καλά, γερή, δυνατή και πάντα δημιουργική!
    Ευχαριστούμε πολύ για το κέρασμα!
    Να περάσεις πολύ όμορφα! Φιλιά!

  4. Χρόνια Πολλά και γελαστά Λένια μου…
    Πολύχρονη και πάντα ευτυχισμένη…
    το παγωτό σου βέβαια θα το τιμήσω,σήμερα με τα μάτια,μεθα’υριο με τη παρασκευή του…
    φιλιά πολλά και στις δυό σας…-:))

  5. Προσπαθώ να πω χρόνια πολλά αλλά κολλάει το πληκτρολόγιο για ευνόητους λόγους!!! Χρόνια πολλά λοιπόν με υγεία και χιλιάδες χαμόγελα!

  6. Χρόνια σου καλά, όμορφα να περάσεις!
    Το παγωτό αυτό το έχω βρει και δοκιμάσει σε «παλιομοδίτικο» ζαχαροπλαστείο, είναι πράγματι πλούσιο, λαχταριστό, με λίγα λόγια το κάτι άλλο!
    Σημειώνω λοιπόν τη σπιτική του εκδοχή!

  7. Να δώσω και εγώ τις ευχές μου, λίγο καθυστερημένα, για τη γιορτή σου. Πολύχρονη με υγεία.

    Μου αρέσει φοβερά το συγκεκριμένο παγωτό αν και δεν το έχω φτιάξει ποτέ.

    Νομίζω ότι στο προσεχές μέλλον θα το επιχειρήσω.

    Φιλιά

  8. Happy name, dear!!! Helen is a very beautiful name (in Spanish, Elena). When I was born, my father thought in this lovely name for name. As my parents didn´t agree each other, decided to name me Olga. My name is the Russian tranlation to the Greek name Έλενα; so, our names are specially connected.

    Fantastic ice-cream, dear.Πολλά φιλιά

  9. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για τις όμορφες ευχές σας!Να είστε όλοι καλά!

    I warmly thank you for your wishes!God bless you all!

    Vi ringrazio di cuore per gli auguri!Che Dio vi benedica!